Hageseter Turisthytte

Hageseter Turisthytte ligger ved E6 på Dovrefjell, 30 km nord for Dombås, 50 km syd for Oppdal. Hageseter Turisthytte er sentralt utgangspunkt for å bestige Snøhetta. Buss går fra Hageseter Turisthytte til Snøheim hver morgen fra 1.juli til og med høstferien.

Kafeteria med middagsservering og alle rettigheter. Kiosksalg

Hageseter Turisthytte ligger på den gamle seterstulen Gautåsætrin, der det er gamle tømmerhus fra 1600 tallet. Noen uker om sommeren kommer bonden opp på nabosetra med kuer, kalver, hest og gris. Sætergrenda er en idyllisk liten kveldstur.

Enn annen fin tur er å gå 4 km opp til Eysteinskyrkja på Hjerkinn. Den ble vigslet 3.august 1969 og i 2019 vil det bli en feiring av 50 årsjubileet.

Vi anbefaler også en kveldstur til Vehl Hjerkinn, der den gamle fjellstuen Hjerkinn låg fram til svartedauen. Der er det lagt opp et tømmerkvarv for å vise hvordan fjellstuen var den fungerte som sælehus.

Overnatting

Hageseter Turisthytte har 12 moderende hytter med stue og kjøkken, dusj/toalett og 1 eller 2 soverom.

På campingplassen er det 76 oppstillingsplasser med strømuttak og kabel-tv. Tømmeanlegg for bobiler. Nytt sanitæranlegg med familie- og barnerom og fullt utstyrt HC rom.

Utforsk i nærområdet

Kontaktopplysninger
Plassering
Facebook