Fjellturer

 

Selv om det er mange flotte steder å dra på fjelltur, er det noe helt spesielt med fjellene i Norge. Fra majestetiske fjelltopper til dype daler og fjorder, byr fjellturer i Norge på varierte og fantastiske utsikter. 

Det er også noe spesielt ved å dra på fjelltur i Norge, på grunn av den norske "marka-kulturen". Marka er et norsk uttrykk for skog og fjellområder nær byene, og det er en utbredt turkultur i landet. Det betyr at det finnes godt vedlikeholdte stier og gode turruter, og at du kan møte andre turgåere og få tips om gode ruter og steder å besøke.

Men det er ikke bare marka-kulturen som gjør Norge til en spesiell destinasjon for fjellturer. Med en variert dyrepopulasjon, er det mulig å se alt fra reinsdyr og elg til gaupe og ørn på en fjelltur. Og med fire tydelige årstider, har Norge alltid noe nytt å tilby. Fra snødekte fjelltopper om vinteren til fargerike løvtrær om høsten, er hver årstid like spektakulær som den neste.

Så hvis du er på utkikk etter en unik og spektakulær fjelltur, trenger du ikke lete lenger enn Norge. Utforsk majestetiske fjelltopper, dype daler og vakre fjorder, og opplev den norske marka-kulturen og dyrelivet på veien. Norge venter på deg!

Hurtigfakta

For de eventyrlystne    For de eventyrlystne

Vestlandsnatur  Natur

Turterreng  Turområder

Pluscamper i nærheten