De beste campingplassene for kajakkpadling

Uansett om du er en erfaren kajakkpadler eller nybegynner, er det lite som kan matche den naturskjønne opplevelsen av å padle kajakk i Norges flotte landskap. Pluscamp tilbyr noen av Norges beste campingplasser med flotte muligheter for kajakkpadling. Her ser vi nærmere på det vi mener er de beste plassene for kajakkpadling, samt noen nyttige tips før du legger ut på vannet.

 

Ballangen Camping

Ballangen camping kajakk med auroralys

Ballangen Camping er ideell for kajakkpadling og tilbyr fantastisk utsikt over fjorder omkranset av dramatisk natur og mektige fjell. Her kan du padle ut rett fra campingen og utforske Nordlands vakre natur. Denne plassen er perfekt for både nybegynnere og erfarne padlere som ønsker en naturskjønn og avslappende opplevelse.

Saltstraumen Camping

Saltstraumen camping

Saltstraumen Camping ligger ved verdens sterkeste tidevannsstrøm, Saltstraumen. Dette er en spennende utfordring for dyktige kajakkpadlere som søker litt ekstra adrenalin. Her kan du se et rikt marint dyreliv mens du navigerer gjennom de kraftige strømmene. Dette området er kjent for sitt klare vann og unike opplevelser.

Løvøya Oslofjord

Løvøya kajakk

Løvøya Oslofjord tilbyr en flott mulighet til å padle kajakk i Oslofjorden. Med hvite strender og sitt klare vann, er dette et ypperlig sted for avslappende kajakkpadling. Løvøya er perfekt for familieutflukter og gir dere muligheten til å utforske det vakre kystlandskapet langs Oslofjorden sammen.

Larkollen Camping

Larkollen Camping

Larkollen Camping finner du noe lengre sør i Oslofjorden, ca. 20 km sør for Moss. Den rolige og beskyttede bukta er et flott sted å lære kajakkpadling, perfekt for nybegynnere og familier. Larkollen byr på et idyllisk kystlandskap og langstrakte strender.

 

Hva bør man vite før man padler kajakk i Norge?

Grunnleggende Ferdigheter

Før du setter deg i kajakken, er det viktig å lære grunnleggende padleteknikker og teknikker for egenredning. Mange av våre campingplasser tilbyr kurs for både nybegynnere og erfarne padlere.

Værforhold

Norge har et uforutsigbart vær, og det er viktig å sjekke værmeldingen før hver tur. Vinden kan snu raskt og forårsake utfordrende forhold på vannet.

Kjenn dine omgivelser

Vær klar over lokale tidevannsforhold, strømmer og navigasjonsveier. Spør campingplassens personale om råd og eventuelle utfordringer du bør ta hensyn til.

 

Sikkerhetstips for kajakkpadling

Bruk alltid redningsvest

En god redningsvest er et must for alle som skal ut på vannet. Sørg for at den passer skikkelig og er i god stand før du legger på tur.

Padle sammen med noen

Det er alltid tryggere å padle sammen med en annen person. Dette minimerer risikoen for ulykker og gir en ekstra sikkerhetsmargin.

Ta Med Nødutstyr

Pakk utstyr som redningsfløyte, en vanntett pose for mobiltelefon, førstehjelpsutstyr, og en nødflaske. Skulle noe uventet skjer, er det viktig å være forberedt.

 

Informer andre om turen

La venner eller familie vite hvor du skal og når du forventer å være tilbake. I tilfelle en nødsituasjon oppstår, vil de vite hvor de skal lete.

Kajakkpadling i Norge er en uforglemmelig opplevelse, fylt med ro, natur og eventyr. Med riktig forberedelse og sikkerhetstiltak kan du nyte denne fantastiske aktiviteten på noen av Pluscamp sine beste campingplasser. Bestill ditt neste eventyr på Ballangen Camping, Saltstraumen Camping, Løvøya Oslofjord eller Larkollen Camping, og opplev Norges vakre landskap fra kajakken!